Implementatiemogelijkheden

Op welke manier begint een organisatie gebruik te maken van UCM? Welke mogelijkheden zijn er om te starten? Hoe maak je een keuze voor een bepaalde manier?

Er zijn drie verschillende mogelijkheden om met UCM te starten, gericht op kleine, middelgrote en grote organisaties.

Van start met UCM

Om van UCM gebruik te gaan maken bestaan er drie mogelijkheden.

  1. U implementeert een proces uit de bibliotheek met standaard processen die bij uw situatie past (SAAS).
  2. U kiest een standaard proces dat u aanpast aan uw eigen behoefte (PAAS+).
  3. Met het UCM platform creëert u uw eigen processen (PAAS).

Implementeren uit de bibliotheek (SAAS)

Naast het platform van UCM is er een bibliotheek van standaard processen beschikbaar. Een organisatie kan met een aanvullende jaarlijkse licentie uit die bibliotheek een proces afnemen. Dat proces wordt onderhouden in de UCM bibliotheek en blijft standaard. Alle organisaties die zo’n proces afnemen werken met één en hetzelfde proces. Aanpassen van dit proces is niet mogelijk.

In de UCM bibliotheek zijn reeds standaard processen opgenomen voor: vergunningverlening, subsidieverlening en -vaststelling.

Implementeren met een quick-start (PAAS+)

U koopt voor een eenmalig bedrag een proces uit de UCM bibliotheek en past dit proces naar eigen wens aan.

De implementatieperiode is korter dan in de basisopzet en het proces heeft de specifieke vorm die de organisatie wenst. Onderhoud van het proces is voor rekening van de organisatie, het proces is geen onderdeel meer van de UCM bibliotheek en wordt daar niet (meer) onderhouden.

Alleen het platform implementeren (PAAS)

Een jaarlijkse licentie voor een basisopzet van het platform geeft het recht om op het platform processen te implementeren binnen het eigen applicatielandschap met koppelingen naar de bestaande generieke systemen zoals email, document management, printstraat en scanstraat. 

In deze opzet ontwerpt de organisatie met UCM-consultants de processen die in het platform met low-code worden gerealiseerd. Zo krijgen processen precies de vorm die de organisatie wenst. De implementatieperiode is langer dan de andere methoden en de organisatie is zelf verantwoordelijk voor onderhoud aan het proces.

Geïnteresseerd geraakt

U bent geïnteresseerd en wilt UCM zien werken, vragen stellen terwijl u kijkt naar een werkend UCM platform.